Plusklas Houten


Kangoeroe- en andere wedstrijden.

W4Kangoeroe is een wereldwijde wiskunde wedstrijd

Dit jaar valt de Kangoeroe-wedstrijd in week 11 van 2017. Leerlingen die op hun eigen school ook meedoen aan de W4, maken de opgaven bij de Plusklas op een ander (hoger) niveau.

 

Ook in het voorjaar van 2016 deed de Plusklas mee aan de Kangoeroe-wedstrijd. Wat werd er hard gewerkt!

 

In 2013 haalde de Plusklas verschillende kranten door de Kangoeroewedstrijd. Het was ook een bijzonder resultaat dat werd behaald door Matthijs! 

                                                                 winnaar Matthijs van der Poel                                                                                                           

Matthijs zat in 2013 in de groep van juf Harriette en is toen Nationaal winnaar geworden op niveau 1/2 van Havo-Vwo, terwijl hij zelf in groep 8 van de basisschool zat (en de Plusklas natuurlijk). Geweldig!

 

 

Regelmatig komen oud-leerlingen van de Plusklas in het nieuws omdat ze uitzonderlijk goed hebben gescoord bij een wiskunde-wedstrijd. Zo werden op 25 februari 2015 oud-leerlingen Michiel Braam en Reimer Weits vermeld in de lokale pers: zij wonnen de eerste ronde van de landelijke wiskunde-Olympiade. Michiel en Reimer zaten toen op College de Heemlanden te Houten, richting Atheneum + (www.heemlanden.nl).

Oud-leerling Gijs van Eck mocht naar Argentinië voor de IJSO 2014: de finale van de International Junior Science Olympiad! Gijs zat toen op het Utrechts Stedelijk Gymnasium (www.usgym.nl).

Wil je meer weten over ’de Kangoeroe’? Klik dan hier.

Nieuws


20 december 2017: the floor is yours! En daarna: fijne Kerstvakantie!

Op 30 augustus 2017 starten we ons nieuwe schooljaar in de Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. We kijken ernaar uit!

Kennismaken met je nieuwe jaargroep: 3 juli 2017.