Plusklas Houten


Kangoeroe- en andere wedstrijden.

W4Kangoeroe is een wereldwijde wiskunde wedstrijd

 

Ook in het voorjaar van 2020 deed de Plusklas mee aan de Kangoeroe-wedstrijd. Leerlingen die op hun eigen school ook meedoen aan de Kangoeroewedstrijd, maken de opgaven bij de Plusklas op een ander (hoger) niveau. Wat werd er hard gewerkt! Onze leerling Gaius Vernooij werd op zijn niveau vierde van Nederland. Hij kreeg o.a. een abonnement op een tijdschrift en een paar ’slimme’ spellen als prijs. Uiteraard staat de kangoeroe in maart 2021 ook weer in de planning!

 

In 2013 haalde de Plusklas verschillende kranten door de Kangoeroewedstrijd. Het was ook een bijzonder resultaat dat werd behaald door Matthijs! 

                                                                 winnaar Matthijs van der Poel                                                                                                           

Matthijs zat in 2013 in de groep van juf Harriette en is toen Nationaal winnaar geworden op niveau 1/2 van Havo-Vwo, terwijl hij zelf in groep 8 van de basisschool zat (en de Plusklas natuurlijk). Geweldig!

 

 

Regelmatig komen oud-leerlingen van de Plusklas in het nieuws omdat ze uitzonderlijk goed hebben gescoord bij een wiskunde-wedstrijd. Zo werden op 25 februari 2015 oud-leerlingen Michiel Braam en Reimer Weits vermeld in de lokale pers: zij wonnen de eerste ronde van de landelijke wiskunde-Olympiade. Michiel en Reimer zaten toen op College de Heemlanden te Houten, richting Atheneum + (www.heemlanden.nl).

Oud-leerling Gijs van Eck mocht naar Argentinië voor de IJSO 2014: de finale van de International Junior Science Olympiad! Gijs zat toen op het Utrechts Stedelijk Gymnasium (www.usgym.nl).

Wil je meer weten over ’de Kangoeroe’? Klik dan hier.

Nieuws


Gelukkig is ook de Plusklas weer geopend. Met inachtneming van de corona-regels.

De Plusklas heeft nu een wachtlijst.

Locatie: Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, 3991 MX Houten.