Plusklas Houten


Praktische informatie

             

                 voor ouders van leerlingen: kies een knop

 

 

Wanneer uw school geïnteresseerd is in het opzetten van een plusklas, kunt u contact opnemen. Inmiddels wordt de expertise van de Stichting Plusklas Houten langzaam verspreid in en buiten de provincie Utrecht. Enkele deskundigen uit ons netwerk kunnen scholen in dit traject begeleiden. Zij hebben hiermee ruim ervaring opgedaan als ’Musettes’ *.

Zo was Trudy Frederiks (leerkracht Plusklas Houten en kunstenaar) intensief betrokken bij plusklassen in Vianen, Lexmond en Meerkerk.

Maddy Hageman (oud-Plusklasleerkracht, coördinator en zelfstandig begaafdenbegeider) is regelmatig in gesprek met scholen, stichtingen en samenwerkingsverbanden.

Noortje van Steenis (oud-Plusklasleerling, oud-leerkracht met specialisatie HB en theatermaker i.o.) helpt collega’s met scherpe analyses.

De Musettes organiseren spontaan of op verzoek intervisie-bijeenkomsten voor collega’s die elders een plusklas of plusgroep hebben.

Voor meer informatie: stuur een mail aan info@plusklashouten.nl

 

 

*: een musette is een klein tasje, dat wielrenners wordt aangereikt om te fourageren terwijl ze doorfietsen in een tour. Hoogbegaafde kinderen en hun ouders zijn doorgaans ook hardfietsers...

 

Op 4 juli 2015 vond in onze provincie Utrecht ’le Grand Départ’ plaats: de start van de Tour de France. Hierop is onze naamgeving geïnspireerd.

 

 

Nieuws


Maandag 8 april 2024: ouderavond met 10-minutengesprekken.

Mogelijk is er plaats voor nieuwe leerlingen

Locatie: Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, 3991 AJ Houten